Автогаз може подорожчати на 5 гривень — асоціації виступили проти

Понеділок, 9 грудня 2019, 11:39

Організації, які об'єднують операторів ринку скрапленого газу, закликають керівництво країни не допустити підвищення ставок акцизного податку на скраплений газ і бензин.

Відкритий лист опублікований на Facebook-сторінці "Української асоціації зрідженого газу" і підписаний також Європейською асоціацією скрапленого газу, Українською газомоторною асоціацією і "учасниками ринку скрапленого газу".

Лист направлено президенту, голові парламенту, прем'єр-міністру та уряду.

За розрахунками асоціації, запропоноване "Укртатнафтою" підвищення акцизів на пропан-бутан з 52 до 136 євро за тис. л призведе до зростання роздрібних цін автогазу на 4-5 грн/л.

Реклама:

"Політика підвищення роздрібних цін може призвести до обмеження прав громадян обирати дешевший вид палива, ніж бензин", - вважають в асоціації.

У УАЗГ апелюють до соціальних і екологічних наслідків можливого рішення про коригування акцизів.

"Якщо таке трапиться, то Україна отримає не тільки черговий градус соціального невдоволення, але підштовхне на сумні висновки, що важливі системи в державі працюють неефективно, соціальний рівень життя людей може вирішуватися за рахунок окремо взятих приватних інтересів, а саме головних ідеологів цього проекту ПАТ"Укртатнафта", - йдеться у відкритому листі.

Нагадуємо:

5 грудня Антимонопольний комітет направив обов’язкові до виконання рекомендації щодо зниження роздрібних цін на високооктанові бензини та дизельне пальне до крупних мереж АЗС. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!