Укроборонпром поставить літак Ан-178 в Перу

Понеділок, 11 листопада 2019, 19:16
 

"Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", підписала контракт з Міністерством внутрішніх справ Республіки Перу щодо поставки багатоцільового транспортного літака Ан-178. 

Про це повідомляє прес-служба держкомпанії.

Контрактом передбачено виробництво та поставку українського літака для потреб Національної поліції Перу, надання пакету послуг з навчання, обслуговування та розширеної гарантії. 

Тендерна пропозиція компанії "Спецтехноекспорт" стала найкращою, випередивши за підсумковою оцінкою пропозиції основних конкурентів, з-поміж яких були літаки C27J від компанії Leonardo (США-Італія) та CASA C-295 від Airbus (Іспанія). Для визначення підсумкової оцінки, замовник враховував експлуатаційні характеристики літака, терміни поставки, розширені гарантії, навчання персоналу та інше. 

Реклама:
 

Завдяки підписанню контракту, Україна відкриває ринок Латинської Америки для нового покоління вантажних літаків "Антонов". Наразі компанія "Спецтехноекспорт" веде переговори з потенційними замовниками українських літаків з інших країн цього регіону.

Багатоцільовий транспортний літак Ан-178 розроблений на ДП "Антонов".

Максимальна висота польоту Ан-178 – 12,2 км, дальність польоту – 5500 км, максимальна швидкість – 825 км/год. Літак має унікальну форму фюзеляжу, рампу для навантаження і вивантаження габаритних вантажів. Літак здатен сідати і злітати з будь-яких аеродромів, зокрема й ґрунтових.

Конфігурація літака, замовленого МВС Перу, дозволятиме здійснювати:

-    перевезення особового складу (100 осіб);

-    повітряне десантування особового складу (84 особи);

-    перевезення пасажирів (80 осіб);

-    доставку вантажів (до 18 тон);

-    повітряне десантування вантажів;

-    евакуацію поранених з можливістю надання медичної допомоги (40 осіб). 

Нагадаємо, на початку жовтня Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав меморандум з ДП "Антонов" про закупівлю 13 літаків моделі Ан-178.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: