Європейський центробанк може знизити ставку "до мінуса" — ЗМІ

Вівторок, 18 червня 2019, 19:25
 

Члени Європейського центробанку очікують, що в якості першого стимулюючого заходу регулятор використає зниження процентної ставки, якщо доведеться розганяти інфляцію.

Про це пише Bloomberg з посиланням на трьох чиновників центробанків єврозони.

Зниження ставок глибше в негативну зону, а не відновлення викупу активів, є найбільш вірогідним початковим кроком регулятора, сказали чиновники, стурбовані рекордно низькими інфляційними очікуваннями.

Чиновники просили не називати їх, посилаючись на конфіденційність дискусій. Представник ЄЦБ відмовився від коментарів.

Реклама:

Президент ЄЦБ Маріо Драгі заявив, що додаткові стимули будуть необхідні "за відсутності будь-яких поліпшень" у прогнозах зростання та інфляції. В якості одного з варіантів дій він зазначив можливість зниження ставки. Його коментарі викликали падіння євро, а грошові ринки тепер закладають зниження ставки на 10 базисних пунктів до грудня.

В ході виступу на щорічному форумі ЄЦБ в Сінтрі, Португалія, Драгі також сказав, що регулятор може відновити програму кількісного пом'якшення, навіть якщо для цього буде потрібно підняти накладені регулятором ліміти.

Ставка за депозитними коштами в еврозоні становить –0,4%, а ключова ставка рефінансування залишається на рівні 0% з березня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: