Мінінфраструктури, МОЗ та ГПУ виявилися найбільш неефективними розпорядниками коштів

Середа, 29 травня 2019, 15:19
 

Рахункова палата, за підсумками проведених у 2018 році аудитів, визначила найбільш неефективних розпорядників бюджетних коштів, серед яких - Міністерство інфраструктури, Міністерство охорони здоров'я та Генеральна прокуратура України.

Про це під час звіту Рахункової палати за 2018 рік у Верховній Раді сказав голова Рахункової палати Валерій Пацкан, повідомляє Укрінформ.

"Вперше в історії Рахункової палати, за підсумками проведених у 2018 році аудитів, ми склали рейтинг найбільш неефективних розпорядників коштів. Це виглядає так - Міністерство інфраструктури, майже 55% з обсягу перевірених нами бюджетних коштів використовувались неефективно. Міністерство охорони здоров'я - 42%, Генеральна прокуратура України - 37%, Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО - 16%", - сказав Пацкан.

Він зазначив, що ці міністерства найбільш неефективно управляли бюджетними коштами, однак цей рейтинг складений, виходячи з тих об'єктів, які були заплановані на 2018 рік ще попереднім складом Рахункової палати.

Реклама:

Пацкан також нагадав, що Рахункова палата за минулий рік виявила порушень при використанні бюджетних коштів на суму близько 17 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: