Нафта дешевшає: Brent опустилася нижче 73 доларів

Вівторок, 6 листопада 2018, 10:44

Вартість січневої нафти Brent 6 листопада о 8:47 становила 72,71 долара (-0,62%), барель грудневої нафти WTI торгувався по 62,88 долара (-0,35%).

Про це свідчать дані торгів, передає Enkorr.

В ході попередньої торгової сесії нафтові ф'ючерси підскочили більш ніж на 1%, - ринок з деяким запізненням зреагував на введення санкцій США проти нафтової галузі Ірану.

Північноморська еталонна суміш на короткий час підійшла до рівня 74 долара за барель, але потім ціни відкотилися вниз, і перша торгова сесія тижня закрилася на рівні 73,17 долара за барель. Для WTI аналогічні показники становили 63,92 долара за барель і 63,14 долара за барель відповідно.

Реклама:

Тиск на ціни здійснили послаблення режиму санкції для найбільших покупців іранської нафти, а також зростаючі побоювання з приводу уповільнення світової економіки, яке може привести до скорочення попиту на нафту.

Менеджери хедж-фондів п'ятий тиждень поспіль розпродають ф'ючерси та опціони на сиру нафту. Це свідчить про вирішення проблеми видалення з ринку іранської нафти і що інвестори переорієнтувалися на проблеми світової економіки.

Чиста довга позиція в шести найбільш важливих контрактах на ф'ючерси та опціони на нафтопродукти на тижні, що завершився 30 жовтня, була скорочена на 73 млн барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!