"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту впали на 5% на тлі побоювань щодо штаму Omicron

Вівторок, 30 листопада 2021, 16:25
 
getty images

Ціни на нафту впали майже на 5% у вівторок після того, як керівник Moderna поставив під сумнів ефективність вакцини від COVID-19 проти штаму Omicron, налякавши фінансові ринки та додавши занепокоєння щодо попиту на нафту.

Про це повідомляє Reuters.

Раніше керівник Moderna сказав Financial Times, що вакцини проти COVID-19 навряд чи будуть настільки ефективними проти штаму коронавірусу Omicron, як проти штаму Delta.

Ф'ючерси на нафту Brent подешевшали на 2,76 долара (3,76%), до 70,68 долара за барель о 13:38 за Гринвічем після зниження до мінімуму в 70,22 долара, найнижчого рівня з кінця серпня.

Реклама:

Ф'ючерси на нафту WTI подешевшали на 2,86 долара на 4%) - майже до 67 доларів за барель після падіння до сесійного мінімуму в 66,51 долара.

Зазначається також, що голова ФРС Джером Пауелл повідомить американським законодавцям, що новий штам може поставити під загрозу відновлення економіки.

Ціни на нафту впали приблизно на 12% у п’ятницю разом з іншими ринками через побоювання, що новий штам Omicron спричинить нові обмеження та зменшить світовий попит на нафту.

З огляду на погіршення прогнозу попиту зростають очікування, що країни ОПЕК+ призупинять плани щодо збільшення поставок на 400 000 барелів на добу у січні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: