ФРС не врятує ринки за можливої фінансової кризи — Morgan Stanley

Вівторок, 30 жовтня 2018, 20:50
 

Федеральна резервна система не зможе прийти на допомогу інвесторам фондового ринку, з огляду на ймовірність стійкого інфляційного тиску.

Про це пише Bloomberg.

"ФРС і центробанки інших розвинених країн знаходяться в кардинально іншій ситуації, ніж в 2010-17 роках", - написали в огляді стратеги Morgan Stanley на чолі з Ендрю Шитсом у Лондоні.

В умовах прискорення базової інфляції "стає набагато складніше робити "голубині" заяви, зберігаючи прихильність мандату щодо стримування зростання цін", написали вони.

Реклама:

У тому числі з цієї причини Morgan Stanley поки не пропонує інвесторам купувати акції США, незважаючи на те, що їх порівняльна вартість виявилася мінімальною з лютого 2016 року після падіння індексу S&P 500 приблизно на 9 відсотків з початку місяця.

Команду фондових стратегів банку як і раніше турбує можливість "остаточного колапсу" акцій, а Шитс і його колеги чекають нових складнощів в 2019 році.

Припущення команди Шитса з інвестиційної стратегії, що враховують очікування банку щодо прискорення інфляції при одночасному уповільненні зростання економіки, полягають в наступному.

Золото і нафта зазвичай найкраще виглядають за такого сценарія. Акції нафтогазових компаній випереджають решту ринку, а акції ЕМ показують кращий результат, ніж акції США.

Акції США, корпоративні облігації та індекс долара "поводяться істотно гірше", коли прискорення інфляції поєднується з уповільненням зростання, ніж коли обидва показники прискорюються.

Трейдери боргового ринку вже почали сумніватися в темпах посилення ФРС на найближчий рік.

Але, з огляду на те, що прискорення інфляції, швидше за все, змусить центробанк США продовжувати підвищення ставок, коротким казначейським паперам буде "більш непросто, ніж могло б бути в інакшому випадку", написали стратеги Morgan Stanley.

Інвестори, що фондується в доларах, можуть розглянути короткострокові захеджовані контракти на процентні ставки в країнах з меншим інфляційним тиском, наприклад в Японії і Південній Кореї, відзначають вони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: