В уряді повідомили, скільки отримав бюджет від "малої приватизації"

Вівторок, 2 жовтня 2018, 14:00
 

Від продажу понад 100 об'єктів малої приватизації через систему ProZorro.Продажі до державного бюджету надійшло 173 мільйона гривень.

Про це повідомляє Урядовий портал із посиланням на виступ міністра Кабінету міністрів Олександра Саєнка в ефірі програми "Свобода слова".

"За його (Саєнка - ред.) словами, до продажу запропоновано вже 1057 об'єктів "малої" приватизації. Успішно проведено понад 100 аукціонів та отримано 173 млн грн коштів до державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що запроваджені принципи продажу об’єктів з переліку малої приватизації, за допомогою прозорих аукціонів, дозволили в десятки разів збільшити ціну продажу порівняно зі стартовою ціною.

Реклама:

"Наприклад, вже один з об’єктів виставлявся за 35 тис. грн, а ми продали його за 1,123 млн грн, і ціна об’єкта збільшилась в 32 рази", - наголосив міністр.

Як повідомлялося, мала приватизація передбачає продаж об'єктів державної або комунальної власності, вартість яких не перевищує 250 млн гривень.

Левова частка малої приватизації — це будівлі, як добудовані так і недобудовані, невеликі промислові зони, бази відпочинку і багато гаражів, лазень і магазинів.

Рекомендуємо почитати: Дешево і прозоро: в Україні стартує "мала приватизація"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: