Австралійський банк випустить перші в світі облігації на блокчейні

Понеділок, 13 серпня 2018, 11:30
 

Світовий банк уповноважив австралійський банк Commonwealth Bank of Australia (CBA) на випуск перших в світі облігацій на базі технології блокчейн.

Про це повідомляє Insider.Pro з посиланням на спільний прес-реліз банків.

"CBA уповноважений стати єдиним організатором перших в світі облігацій, які будуть випускатися, розподілятися, передаватися і управлятися з використанням технології розподіленого реєстру", - відзначають СБ і CBA.

Новий борговий інструмент на базі блокчейна отримав назву bond-i і розроблений за підтримки співтовариства інвесторів.

Реклама:

Платформа блокчейн для bond-i була розроблена Центром передових технологій CBA Blockchain. В рамках програми по скороченню масштабів бідності та сприяння розвитку Світовий банк щорічно виділяє від 50 до 60 млрд доларів США в облігаціях.

В першу чергу допомога направляється країнам, які йдуть по шляху сталого економічного розвитку і активно використовують для цього інноваційні технології, в тому числі і блокчейн.

"З часу нашої першої угоди з облігаціями в 1947 році інновації стали важливою відмітною рисою нашої програми. З огляду на трансформаційну роль нових технологій, ми продовжуємо шукати можливості, щоб задовольнити потреби інвесторів, а також потреби наших клієнтів. Наша мета - продовжувати використовувати інновації в інтересах ринків і нашої місії з припинення бідності і підвищення загального добробуту", - сказала віце-президент Світового банку Аруна Отех.

Нагадаємо, група професорів з Оксфорда планує запустити перший блокчейн-університет восени цього року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: