"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Оксфорді планують запустити перший університет на блокчейні

П'ятниця, 15 червня 2018, 13:50
 

Група професорів з Оксфорда планує запустити перший блокчейн-університет восени цього року.

Про це пише Cointelegraph.

На думку вчених, технологія розподіленого реєстру і смарт-контракти зможуть демократизувати традиційну структуру вищої освіти.

Розробкою проекту займається компанія Woolf Development, заснована професором факультету філософії Оксфордського університету Джошуа Броггі. В команду входять й інші викладачі відомого британської вузу.

Реклама:

Передбачається, що блокчейн-університет допоможе вирішити проблеми вищих навчальних закладів - високу плату за навчання, бюрократію, адміністративні витрати і низьку зарплату викладачів.

Незмінюваність і прозорість блокчейн-реєстру не дозволить студентам фальсифікувати рівень успішності, смарт-контракти автоматизують облік відвідуваності і нарахування балів.

У блокчейн-університету буде свій цифровий токен, який будуть використовувати, наприклад, для оплати навчання і формування бюджету університету.

Викладати будуть, грунтуючись на традиційному курсі Оксфорда і Кембриджа. Навчання буде доступно онлайн і оффлайн.

Перший коледж проекту – Амброуз - планують запустити цієї осені. Очікувана плата становитиме 400 доларів за курс або 19 200 доларів на рік.

Нагадаємо, в американському містечку Ріно, в штаті Невада, почали укладати шлюбні союзи, використовуючи технологію блокчейн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: