В Мінцифри працюють над легалізацією криптовалют та блокчейну

Вівторок, 14 липня 2020, 09:20
 

Міністерство цифрової трансформації працює над законопроєктом про внесення змін до Податкового кодексу, які необхідні для легалізації ринку віртуальних активів.

Про це повідомляє пресслужба міністерства у Telegram-каналі.

"11 червня у Верховній Раді зареєстровано проєкт закону №3637 "Про віртуальні активи", який розроблено Мінцифри, депутатським об’єднанням Blockchain4Ukraine та БАУ (Асоціація "Блокчейн Україна" - ред) .

Але якщо після прийняття профільного закону №3637 не внести зміни до Податкового кодексу, це призведе не до відкриття ринку, а до полювання на індустрію з різними трактуваннями податкових зобов'язань. Тому Мінцифри разом з блокчейн-спільнотою вже розробляє законопроєкт, який дозволить ці зміни внести", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що міністерство також підписало меморандум з Асоціацією "Блокчейн Україна", відповідно до якого вона долучиться до роботи над документом.

Меморандум передбачає співпрацю щодо: погодження з міжнародними стандартами та рекомендаціями щодо запобігання відмиванню коштів і фінансуванню тероризму стосовно віртуальних активів; розробки державної стратегії стимулювання розвитку сфери та створення інвестиційних умов для ведення бізнесу в Україні;

створення концепції та умов транспарентності державних процедур і розвитку інструментів суспільного моніторингу; створення концепції впровадження технології блокчейн у роботу державних реєстрів та інституцій України.

"Крім того, саме співпраця з БАУ стане ключовим фактором у формуванні ринку віртуальних активів. А це ще раз доводить, що правове поле для ринку віртуальних активів не нав’язується державою, а створюється з урахуванням побажань бізнесу", - підкреслили в Мінцифри.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: