Ціни на нафту завершують тиждень зростанням

П'ятниця, 22 червня 2018, 18:44

Ціни на нафту різко підскочили після засідання ОПЕК, на якому члени картелю домовилися про збільшення видобутку, проте потім скоротили зростання.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:35 МСК зросла на 1,17 долара (1,6%) - до 74,22 долара за барель. В ході сесії ціна цих контрактів піднімалася до 75,34 долара за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на серпень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) подорожчали до цього часу на 2,04 долара (3,11%) - до 67,58 долара за барель. Їх ціна в п'ятницю досягала 67,93 долара за барель.

Реклама:

Плановане ОПЕК нарощування виробництва буде не таким істотним, ніж очікувалося, і це послабило побоювання, що на ринку з'явиться надлишок нафти.

Країни картелю досягли угоди про загальне збільшення видобутку нафти на 1 млн барелів на добу, заявив журналістам міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх за підсумками засідання.

При цьому фактичне збільшення видобутку нафти, з урахуванням проблем у ряду країн картелю, буде меншим, зазначив він.

ОПЕК може сягнути 100%-го виконання вже прийнятих квот, зазначив Х. аль-Фаліх.

Фактичне нарощування видобутку нафти країнами ОПЕК становитиме близько 700 тис. б/д, заявив журналістам міністр нафти Нігерії Еммануель Качікву.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: