Ціни на газ в Лондоні близькі до максимуму за 4 роки

Середа, 2 травня 2018, 18:27

Ціни на природний газ з постачанням в червні на торгах в Лондоні близькі до максимуму за чотири роки, оскільки обсяги газу в європейських сховищах тримаються біля найнижчих позначок за десятиліття.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

У понеділок котирування червневого ф'ючерсу на газ на біржі ICE Futures Europe в Лондоні зростала до 53,09 пенса за терм (255,7 долара за тисячу кубометрів).

За підсумками торгів в середу контракт подешевшав на 0,8%, до 51,27 пенса.

Реклама:

Разом з тим ціна газу з поставкою протягом дня на британському спотовому хабі National Balancing Point (NBP) збільшилася 2 травня на 1,4%, до 53,5 пенса за терм.

"На ринку зберігається ціновий тиск через низькі обсяги у сховищах і обмежену доступність СПГ", - пишуть аналітики Energi Danmark.

Дефіцит газу в Великобританії, за оцінками National Grid, становив 2 травня 2,4 млн кубометрів. При цьому у зв'язку з погодними умовами попит на газ становить 220 млн кубометрів на добу що трохи вище норми для цієї пори року - 217 млн ​​м3/добу.

Тим часом в Азії ціни скрапленого природного газу підвищилися на цьому тижні до максимуму за сім тижнів.

За даними Energy Intelligence, спотова ціна СПГ зросла на 45 центів - до 8,25 долара за 1 млн британських термальних одиниць (BTU).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: