Європарламент розгляне можливість виділення Україні 1 мільярда євро

П'ятниця, 6 квітня 2018, 13:30
 
Лайма Андрікене

Європейський парламент розгляне можливість виділення Україні 1 мільярда євро макрофінансової допомоги, проте в ЄП хочуть бачити прогрес України у впровадженні реформ.

Про це повідомила очільниця делегації комітету Європейського парламенту з іноземних справ Лайма Андрікене у рамках свого візиту до України, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що в Європі хочуть бачити прогрес України у боротьбі з корупцією, судовій та виборчій реформах.

"Створення антикорупційного суду в Україні, який би відповідав вимогам Венеціанської комісії, для нас є ключовим питанням. Боротьба з корупцією необхідна для того, щоб відкрити двері для іноземних інвесторів в Україну", — повідомила Андрікене.

Реклама:

Крім цього, вона також наголосила, що Україні необхідно відмінити обов’язок подавати декларації для антикорупційних громадських організацій.

Нагадаємо, 28 лютого міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Європейська комісія затвердила нову програму макрофінансової допомоги Україні.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко в листопаді 2017 року заявив про досягнення домовленості щодо нової програми макрофінансової допомоги ЄС Україні на 2018-2019 роки.

На сьогоднішній день Україна отримала за трьома попередніми програмами MFA кредитів на суму 2,81 мільярда євро з початку 2014 року: 1,61 мільярда євро були виділені у 2014-2015 роках в рамках двох попередніх програм MFA та 1,2 мільярда євро у 2015-2017 роках як частина третьої програми.

Україна виконала 17 із 21 політичних зобов'язань, пов'язаних з третім траншем у розмірі 600 мільйонів євро, які могли б бути надані Україні під час третьої програми MFA.

Чотири заходи не були запроваджені до моменту закінчення терміну дії допомоги в січні 2018 року і Єврокомісія не виплатила останній транш.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: