Митниці обладнають сканерами за 1,3 мільярда

Понеділок, 23 квітня 2018, 14:00
 

Державна фіскальна служба розпочала тендерні процедури із закупівлі десяти скануючих систем стаціонарного типу для оснащення пунктів пропуску.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови відомства Мирослав Продан, передає прес-служба уряду.

За словами Продана, загальна вартість цих закупівель становить близько 1,3 млрд гривень.

"Закупівлі здійснюватимуться за принципом "під ключ", тобто забезпечуватиметься весь комплекс заходів: від закупівлі самого обладнання до введення його в експлуатацію та подальшого гарантійного обслуговування", - повідомив він.

Реклама:

Вказано, що кошти, передбачені на закупівлю цих скануючих систем, ще минулого року були виділені українській митниці на технічне оснащення кордону за рахунок перевиконання показників із забезпечення надходжень митних платежів до бюджету.

Продан наголосив, що увесь процес проведення тендеру буде максимально прозорим і відкритим: вже від сьогодні громадськість може слідкувати за усім процесом.

"Встановлення цих скануючих систем у пунктах пропуску дозволить ефективно протидіяти проникненню контрабандних вантажів на митну територію України. У той же час сканування вантажних транспортних засобів прискорить процедури митного контролю для сумлінного бізнесу… Ускладнення, унеможливлення, я б сказав, перевезення поза митним контролем буде для ділків, контрабандистів, які роками будували ці схеми, спотворювали конкуренцію та заважали економічному росту", - підсумував в.о. голови відомства.

Нагадаємо, у вересні 2017 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман жорстко розкритикував і пригрозив звільненням керівництву Антимонопольного комітету за саботаж ініціатив Кабміну в сфері держзакупівель.

"Через скасування Антимонопольним комітетом тендеру із закупівлі сканерів для митниць відбувається зрив планів ДФС з припинення контрабандних потоків", - заявив Гройсман.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: