У Франції розпочато розслідування проти Apple

Вівторок, 9 січня 2018, 12:08
 

У Франції відкрито розслідування проти компанії Apple в зв'язку з навмисним уповільненням швидкості роботи деяких моделей смартфонів iPhone.

Про це повідомляє France24 з посиланням на агентство AFP.

За даними джерел, розслідування було відкрито ще у п'ятницю та ведеться спеціалістами відомства зі захисту прав споживачів, яке відноситься до Міністерства економіки Франції.

Повідомляється, що розслідування пов'язане зі скаргою асоціації "Стоп запланованому старінню" (HOP або Halte a l’Obsolescence Programmee). Компанію Apple підозрюють у навмисному скороченні терміну роботи деяких своїх продуктів.

Реклама:

Наразі представники Apple у Франції не надали своїх коментарів.

Як відомо, так зване заплановане старіння - комерційна практика, при якій виробники створюють свою продукцію таким чином, щоб зменшити термін її роботи, і відповідно, споживачі змушені її замінювати.

Щоб вирішити дану проблему, у Франції ще у 2015 році був прийнятий закон, який зробив цю практику незаконною.

Як повідомлялося, 20 грудня компанія Apple визнала, що навмисно знижує тактову частоту процесорів, пояснивши це природою літій-іонних акумуляторів.

Apple заявила, що справа в тому, що старіючі літієві батареї подають енергію нерівномірно, що може привести до несподіваного відключення iPhone для захисту тонких схем всередині.

Після того, як компанія зізналася, що навмисно уповільнює старі моделі iPhone, власники айфонів почали подавати позови до Apple.

Apple вибачилась за сповільнення старих моделей та снизила вартість заміни батареї.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: