"Антонов" перевезе частину ракети для SpaceX Ілона Маска

Четвер, 11 січня 2018, 11:56
 

"Антонов" звернувся до Мінтрансу США з проханням дозволити йому зробити позаплановий переліт вантажного літака Aн-124-100 "Руслан" з Лос-Анджелеса до Флориди для перевезення великогабаритного вантажу компанії SpaceX.

Про це стало відомо з відповідної заявки, яка міститься у відкритому доступі на американському інформаційному сайті авіаперевезень Daily Airlines Filings, передає Укрінформ.

У документі уточнюється, що мова йде про частину головного обтічника ракети, яка буде транспортуватися з аеропорту в Лос-Анджелесі в Тітусвілле або безпосередньо до мису Канаверал у Флориді.

Вказується, що переліт запланований в період з 10 по 13 січня в інтересах Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX).

Реклама:

У заявці також описуються габарити і вага вантажу, які становлять 1788 см на 564 см на 417 см і 28,1 тонн.

Своєчасне транспортування цього обладнання "є критично важливою", наголошується в документі.

"Неможливість доставити цей вантаж до дати приблизно 11 січня 2018 року спричинить за собою додаткові наслідки, які негативно вплинуть на заплановані стартові місії SpaceX. Такий результат був би надзвичайно шкідливим і дорогим для SpaceX і клієнтів", - відзначається в заявці.

Компанія SpaceX здійснює запуски ракет-носіїв зі штату Вірджинія і Флорида. Зі стартового майданчика у Флориді, на мисі Канаверал, здійснюються запуски важких ракет-носіїв Falcon 9.

Нагадаємо, літаки "Антонова" перевозитимуть європейські супутники.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: