Кабмін буде боротися з рейдерством землі

Середа, 6 грудня 2017, 14:10
 

Кабінет міністрів ухвалив постанови щодо механізмів захисту речових прав на земельні ділянки та боротьби з рейдерством.

Відповідні постанови були ухвалені під час засідання уряду.

"Сьогодні ми презентуємо на уряді низку постанов, які врегульовують питання і прибирають шпарини для маніпуляції під час реєстрації прав на земельну ділянку", - сказав міністр юстиції Павло  Петренко

"Ми напрацювали рішення, які позбавлять можливості нечистих на руку підприємців і реєстраторів робити подвійні реєстрації прав на земельні паї або  ділянки і фактично  порушувати права наших селян", - додав він.

Реклама:

Перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова зазначила, що постанови передбачають низку новацій, зокрема не можна буде зареєструвати права на неіснуючу земельну ділянку та здійснити подвійну реєстрацію.

"Раніше часто траплялося, що до реєстраторів приносили лише паперові документи і вони довіряли цим документам. А насправді документи могли бути підроблені, як це траплялося у випадках рейдерства", - заявила Севостьянова.

"Тепер ми встановили взаємообмін на електронному рівні між Держгеокадастром та реєстрами Міністерства юстиції. По факту, якщо немає кадастрового номера земельної діялнки, жодна дія не буде вчинена. Також це запобіжник, щоб не було подвійної реєстрації однієї і тієї ж самої земельної ділянки", - сказала вона.

Як повідомлялося, агрохолдинг "Зоря Поділля", який належить президенту Петру Порошенко, здійснює незаконне захоплення землі інших аграрних підприємств, користуючись існуванням старого паперового та нового електронного реєстрів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: