Рада провалила законопроект, який пустив би PayPal в Україну

Середа, 21 червня 2017, 19:50

Верховна Рада не підтримала в першому читанні законопроект про регулювання переказу коштів.

Про це пише видання delo.ua.

Законопроект №5361-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів" мав полегшити вихід на український ринок міжнародних платіжних систем таких, як PayPal, ApplePay і GoogleWallet.

Реклама:

За ухвалення законопроекту за основу проголосували всього 180 депутатів при необхідних 226. Повернути законопроект на доопрацювання спікеру ВР Андрію Парубію не вдалося.

Документом, зокрема, пропонувалося надати небанківським фінустановам, що мають ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунків, право емітувати електронні гроші. Зараз таке право є виключно у банків.

Планувалося також дозволити Держказначейству випускати електронні гроші, що прийматимуться в рахунок сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів.

Крім того, законопроект передбачав можливість оплати товарів і послуг електронними грошима, випущеними нерезидентами.

Національний банк на своєму сайті заявив, що розчарований такими результатами голосування, і зазначив, що провал законопроекту свідчить про неготовність України до впровадження повноцінної реформи фінансового сектора.

Раніше "ЕП" писала про те, "Чому Нацбанк не пускає PayPal в Україну" та "Навіщо PayPal Україні і як його тепер будуть залучати в країну".

Читайте також: PayPal vs НБУ: завоювати Трою

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!