Volkswagen планує захопити ринок електромобілів до 2025 року

Середа, 10 травня 2017, 15:02

Німецький автоконцерн Volkswagen AG буде нарощувати інвестиції в розробку автомобілів, що використовують альтернативні види пального, і розраховує стати лідером в сфері випуску електромобілів до 2025 року.

Про це йдеться в прес-релізі автовиробника, передає "Інтерфакс-Україна".

"Volkswagen інвестував близько 3 млрд євро в технології автомобілів, що працюють на альтернативних видах пального, за останні п'ять років, і потроїть цю суму протягом наступних п'яти років", - заявив глава Volkswagen Маттіас Мюллер в ході зборів акціонерів компанії в Гановері.

"Майбутнє за електромобілями. Ми хочемо стати першим номером у сфері e-mobility до 2025 року", - сказав він.

Реклама:

Мюллер повідомив, що Volkswagen вживає активних заходів, розраховуючи досягти прориву в технологіях для електромобілів.

При цьому автовиробник продовжує працювати над збільшенням ефективності та екологічності дизельних і бензинових двигунів, додав він.

"Традиційні двигуни залишаться невід'ємною частиною" життя в найближчому майбутньому, зазначив глава Volkswagen.

За його словами, автовиробник планує вивести на ринок понад 10 нових моделей електромобілів до кінця 2018 року і понад 30 моделей до 2025 року.

Мюллер зазначив також, що Volkswagen веде активні переговори щодо створення партнерств з випуску автомобільних акумуляторів в Європі і Китаї.

Глава Volkswagen пообіцяв, що автовиробник збільшить частку прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів, в майбутньому до 30% з 19,7% в 2016 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: