Новак: реструктуризація боргів "Укравтодору" принесе 2 мільярди

Середа, 22 березня 2017, 13:54

Кабінет міністрів України підтримав реструктуризацію облігацій Державного агентства автомобільних доріг України, що дозволить агентству отримати додаткові 2 мільярди гривень в державних банках.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я хотів подякувати прем'єр-міністру Володимиру Гройсману та віце-прем'єр-міністру Володимиру Кістіону за підтримку в роботі і кроки, щодо пролонгації облігацій. Це дозволить нам отримати в державних банках додаткові 2 млрд грн на експлуатацію та будівництво доріг в цьому році", - розповів глава "Укравтодору" Славомир Новак в ході засідання Кабінету міністрів України в середу.

Він додав, що ці кошти будуть спрямовані на ремонт доріг.

Реклама:

"Ми вже готові до використання 1 млрд грн з пролонгації облігацій на ямковий ремонт. Ми вже обговорили цю можливість з прем'єр-міністром і я отримав погодження", - уточнив він.

Раніше Новак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" відзначав, що "Укравтодор" поки не має можливості випуску боргових цінних паперів.

"У Польщі, наприклад, державний фонд має можливість випуску облігацій для фінансування будівництва доріг. Думаю, досвід з випуском облігацій "Укравтодору" - не найкраща ідея, оскільки рейтинг агентства на даний момент дуже невисокий, якщо порівнювати з Польщею", - говорив він.

Однак, за його словами, в перспективі, за умови, що фінансові інститути зрозуміють, що Дорожній фонд стабільний, приносить гроші, можна буде розглядати можливість випуску облігацій.

"Поки такої можливості немає. Жоден банк не купить облігації без впевненості в тому, що продасть їх потім, і отримає дохід. Сьогодні "Укравтодор" має нульову можливість випуску боргових цінних паперів", - констатував Новак.

Він додав, що можливістю отримання грошей може бути залучення коштів інвесторів, наприклад, в концесійні проекти або на проекти державно-приватного партнерства.

"Тоді питання кредиту буде адресуватися приватному інвестору, ми будемо тільки давати гарантії", - відзначав глава агентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!