У Гонтаревої розказали, скільки Україна втратить через блокаду Донбасу

Понеділок, 20 лютого 2017, 14:52

Національний банк України допускає можливість втрати Україною до 2 млрд дол. валютної виручки у разі продовження вугільної блокади, розгорнутої на лінії розмежування, що спричинила повну зупинку поставок палива на територію України.

Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб у коментарі одному з українських телеканалів, пише УНІАН

"2 млрд (дол.) - найбільш песимістична оцінка, але вона має право на життя. Оскільки не треба забувати, що та ж металургія - це одна з основних складових нашого експорту, минулого року це було близько 40% експорту", - заявив Сологуб.

Він зазначив, що різкі зміни обсягу валютної виручки можуть позначитися на обмінному курсі гривні, підкресливши при цьому, що у Національного банку є всі інструменти, щоб стабілізувати короткочасні негативні фактори, що впливають на обмінний курс.

Реклама:
 

Нагадаємо, 16 грудня 2016-го бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня добровольці оголосили про блокаду. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

Одним з організаторів блокади є Анатолій Винорогодський, участь у "блокаді" також беруть народні депутати, зокрема, Семен Семенченко, Володимир Парасюк та Тарас Пастух. 

25 січня на знак протесту проти торгівлі з окупантами учасники акції заблокували залізницю на Луганщині між станціями Світланове та Шипілове, через що поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 Кримінального кодексу. 

28 січня у "штабі блокади" заявили, що мають намір розширити акцію. 2 лютого ветерани і активісти перекрили залізничний переїзд поблизу міста Бахмут Донецької області, а 10 лютого заявили про перекриття залізниці "Ясинувата-Костянтинівка".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: