"Газпромтранс" змінив умови співпраці з українськими імпортерами

Субота, 18 лютого 2017, 17:25

Залізничний перевізник ТОВ "Газпромтранс" внесло зміни в умови відправки власних вагонів-цистерн із ЗВГ на територію України.

Про це йдеться в листі компанії від 16 лютого, текст якого має в своєму розпорядженні Нафторинок.

У документі "Газпромтранс" повідомляє, що в зв'язку з випадками простоювання цистерн на території України, компанія змушена призупинити відвантаження в адресу українських компаній і їх нерезидентів, які потрапили під санкції МЕРТ.

Щодо інших контрагентів перевізник ввів додаткові умови співпраці.

Реклама:

Зокрема: отримання фінансових гарантій у вигляді забезпечувального внеску в розмірі еквівалентному 30-ти денному простою вагона за межами РФ, а також відшкодування ринкової вартості рухомого складу в разі пошкодження або втрати вагонів, а також неповернення на територію РФ протягом 60 днів, з моменту перетинання прикордонного переходу.

Відзначимо, 10 лютого "Газпромтранс" повідомив про тимчасове припинення оправлення власних або орендованих цистерн для транспортування зрідженого газу в Україну.

Нагадаємо, 8 лютого ПАТ "Укрзалізниця" за рекомендацією СБУ продовжила простій для 161 цистерни зі зрідженим газом на території України, які вже заблоковані близько 2 місяців.

У свою чергу, СБУ також є ініціатором санкцій проти найбільших українських імпортерів нафтопродуктів і їх нерезидентів, які були накладені Мінекономрозвитку 6 лютого 2017 року.

 
<div class=

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: