"Газпромтранс" зупинив відправку газових цистерн в Україну

Вівторок, 14 лютого 2017, 11:06

Залізничний перевізник ТОВ "Газпромтранс" прийняло рішення про тимчасове призупинення відправки власних або орендованих цистерн для транспортування зрідженого газу в Україну.

Про це йдеться в листі генерального директора з перевезень компанії директорам філій ТОВ "Газпромтранс" від 10 ферваля 2017 року, пише "Нафторинок".

У компанії повідомляють, що припинення відправлення вантажу на територію України введене у зв'язку з випадками необгрунтованого відбракування вагонів - цистерн власності ТОВ "Газпромтранс" на території України, за кодом несправності "100", а також не надання інформації від служби вагонного господарства українських залізниць за термінами випуску вагонів власності (оренди) "Газпромтранса" на адресу вантажоодержувача.

 

У "Газпромтрансі" відзначають, що заборона буде знята після прояснення ситуації. Відповідно до телеграми української залізниці діагностуванню підлягає 45 цистерн "Газпромтранса", які зараз перебувають в Україні.

Реклама:

Нагадаємо, 8 лютого ПАТ "Укрзалізниця" за рекомендацією СБУ продовжила простій для 161 цистерни зі зрідженим газом на території України, які вже заблоковані близько 2 місяців.

У свою чергу, СБУ також є ініціатором санкцій проти найбільших українських імпортерів нафтопродуктів і їх нерезидентів, які були накладені Мінекономрозвитку 6 лютого 2017 року.

На сьогоднішній день в цистернах "Газпромтранса" в Україну імпортувався скраплений газ виробництва "Сургутнафтогаза", а також "Газпрому" безпосередньо з заводів виробників, а також з ДПС "Газпром Газенергомережа", яке є дочірнім підприємством компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: