"Газпром" знову не витримує контрактний тиск - "Укртрансгаз"

Четвер, 26 січня 2017, 10:50

ВАТ "Газпром" не витримує контрактний тиск на російській прикордонній ГВС Суджа, де станом на 6 ранку за київським часом, тиск в сторону України становив лише 58,8 атмосфери, що на 2% нижче за контрактні умови.

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

У компанії також повідомили, що добовий обсяг транзиту газу в Європу перевищив рівень 300 млн кубометрів, така тенденція простежується два дні поспіль, і є рекордним значенням за останні кілька років.

"З 1 по 24 січня через українську газотранспортну систему для європейських споживачів протранспортовано 6,525 млрд кубометрів блакитного палива, при цьому обсяг поставок транзитного газу з території РФ становив 6,522 млрд кубометрів.

Реклама:

"Україна - надійний транзитер газу, традиційно усі заявки виконуються своєчасно та у повному обсязі", - зазначають у компанії.

Нагадаємо, у 2016 році транзит природного газу для європейських споживачів через українську газотранспортну систему зріс на 23% і становив 82,2 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив про ризики для постачань газу до Європи через Польщу, так як Варшава ще не прийняла нові умови для транзиту.

Раніше в "Укртрансгазі" і "Нафтогазі" неодноразово заявляли про порушення умов контрактного договору щодо тиску під яким подається газ на територію України.

"Нафтогаз" вже звертався до Європейської комісії із проханням зафіксувати порушення "Газпромом" своїх контрактних зобов'язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!