Мін'юст знову витратить на захист від "приватівців" 600 тисяч доларів

Понеділок, 5 грудня 2016, 09:43

Міністерство юстиції України 1 грудня уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою  "Latham & Watkins (London) Llp" (Великобританія) про юридичні послуги на 600 тис доларів, або близько 15,34 млн грн.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть "Наші гроші".

Згідно з розпорядженням Кабміну, тендер провели за переговорною процедурою, оскільки закупівля юридичних послуг пов’язана із захистом прав та інтересів держави.

До кінця року фірма представлятиме Україну в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольм (Швеція) у справі №SCC V 2015/092 за позовами міноритарних акціонерів ПАТ "Укрнафта" – кіпрських компаній "Littop Enterprises Limited", "Bridgemont Ventures Limited" та "Bordo Management Limited", пов’язаних з групою "Приват".

Реклама:

За угодою, найдорожче коштують послуги партнера Себастьяна Зеельмана – 960 доларів за годину. Також кошторис включає копіювання 250 сторінок документів по 2 долари за кожну.

Претензії стосуються підвищення ренти на видобуток газу та обмеження "Укрнафти" в праві вільного продажу газу. Сума позовних вимог становить більш ніж 5 млрд. До 10 січня 2017 року українська сторона має подати свої заперечення на позовну заяву.

У листопаді 2015 року Мінюст уже наймав "Latham & Watkins Llp" в якості юридичного радника у цій справі.

Крім того, у березні 2016 року захист у цій справі в Лондонському міжнародному арбітражному суді замовили фірмі "King & Wood Mallesons LLP" (Великобританія) за 478 тис євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: