"Укртранснафта" за 36 мільйонів заправилась у "єремеєвців" - ЗМІ

Середа, 5 жовтня 2016, 09:14

ПАТ "Укртранснафта" за результатами тендеру уклала низку угод про поставку палива до кінця року на загальну суму 36,18 млн грн.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть "Наші гроші".

ТОВ "Нафтотрейд Ресурс" на 23,6 млн грн поставить дизельне паливо, бензин марок А-92 і А-95.

Дизель коштує в середньому 14,69 грн./л. Це на чверть дешевше за середню роздрібну ринкову ціну, яка, за даними"OilNews", становить 19,45 грн./л.

Реклама:

Середня ціна бензину А-95 становить 17,34 грн./л, що на 22% дешевше від ринку.

ТОВ "Вог Рітейл" замовили дизпалива і бензину А-92 на 12,58 млн грн.

У цьому випадку дизель на 30% дешевший за ринкову ціну.

У торгах також брали участь ПП "Окко-Бізнес Контракт", ТОВ "Кворум-Нафта" і ТОВ "Торговий дім "Авіас".

Ціна "Кворум-Нафти" за одним із лотів була на 8% нижчою, але фірма відмовилась від підписання договору.

Заявки ТОВ "Техойл Рітейл" і ТОВ "Транс Ойл-Лтд" не допустили до аукціону: першу – через нібито недостовірні дані про АЗС, а другу – через відсутність усіх документів.

Відхилення відбулося на етапі прекваліфікації, тому невідомо, чи були їхні ціни нижчими.

"Нафтотрейд ресурс", створений десять років тому, почав вигравати тендери лише в лютому цього року. Відтоді він виграв їх у "ВДЗ" на 846,16 млн грн. та у "Прозорро" на 125,08 млн грн.

Фірма зареєстрована в Луцьку по вул. Кременецька, 38, де прописана низка фірм із групи "Континіум", у тому числі"Вог Рітейл".

Із січня засновником "Нафтотрейд ресурсу" є Юрій Йоржик, який також керував ТОВ "Ойл карт центр". До нього засновниками були Віктор Леуш та Валентин Цьось.

Леуш є міноритарним акціонером "Банку інвестицій та заощаджень", який належить власникам "Континіуму" Степану Івахіву, Сергію Лагуру, Сергію Корецькому, Петру Димінському та Євгену Єремеєву – брату покійного лідера групи Ігоря Єремеєва.

Як відомо, у червні НАК "Нафтогаз України" призначив свого виконавчого директора Андрія Пасішника першим заступником генерального директора, членом дирекції оператора нафтотранспортної системи компанії "Укртранснафта".

Пасішник до призначення в "Нафтогаз" працював на керівних посадах в ТОВ "Вог рітейл" і ТОВ "Золотий екватор" покійного нардепа Ігоря Єрємєєва, займаючись GR-звязками з органами влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: