Кутовий: Від приватизації "Укрспирту" держава може отримати більше, ніж від ОПЗ

Вівторок, 18 жовтня 2016, 15:17

Від приватизації "Укрспирту" держава може отримати від 200 до 400 млн доларів.

Про це міністр аграрної політики Тарас Кутовий повідомив в ефірі "Громадського радіо".

"Ми не сподіваємося отримати багато з приватизації "Укрспирту". Але за моїми відчуттями це буде більше, ніж від Одеського припортового заводу", – зазначив Кутовий.

Загалом, на переконання міністра на державному підприємстві "Укрспирт" існує глобальна системна корупція, і змінити такий стан речей зможе тільки приватизація.

Реклама:

"В державному підприємстві ("Укрспирт") більше вісімдесяти заводів. Існує глобальна системна корупція. Зрушення якісь, я в цьому впевнений, можливі лише шляхом зміни власності", - сказав він.

За словами Міністра, лише половина заводів "Укрспирту" є частиною централізованої керованої системи, інші – окремі юридичні особи.

"Я взяв цифри за 2015 рік. По першим це прибуток 359 мільйонів, а по другим збитки на 28 мільйонів", - розповів Кутовий.

Також, за його словам, важко йде процес зміни керівництва на заводах. "Сам директор вважає себе абсолютним керівником, забуваючи, що це державна власність", - зазначає міністр.

На кожен завод, за його словами наразі призначають заступників директорів з питань безпеки. Однак є не поодинокі випадки, коли призначених заступників фізично не пускають на заводи.

Фактично, за словами Міністра, на деяких заводах сьогодні виробляється спирт, який не обліковується і потім продається за готівку. "Обсяги цієї реалізації просто колосальні", - додає Кутовий.

Найкращий вихід з ситуації, на думку Кутового, це - приватизація "Укрспирту". Відповідний законопроект вже найближчим часом буде подано на розгляд Кабміну.

"Ви знаєте, що "Укрспирт" був в списку заборони на приватизацію. Тому ми підготували закон про приватизацію одного лише "Укрспирту". Нехай він вийде в зал, де кожен з депутатів нехай голосує по-своєму. Я сподіваюся, що в наступну середу цей документ вийде на засідання Кабміну і потім ми його подамо. Я готовий підходити до всіх нардепів, щоб його проголосували", - розказав він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Шевченківський районний суд Києва обрав екс-головному бухгалтеру ДП "Укрспирт" запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: