У США успішно запустили ракету "Antares" з українським ступенем

Вівторок, 18 жовтня 2016, 09:20

У вівторок з космодрому на острові Уоллопс в Атлантичному океані стартувала ракета-носій Antares-230 з транспортним вантажним кораблем Cygnus, основна конструкція першого ступеня якої розроблена і виготовлена в Україні.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Вітаю наших дніпропетровських колег і всіх, хто вболіває за ракетобудівну галузь. Сьогодні вночі корабель Antares з першим українським ступенем успішно доставив вантаж на МКС. Це перший політ після аварії в 2014 році. І він дуже важливий", - написав прем'єр.

Реклама:

Вантажний корабель доставить на Міжнародну космічну станцію вантаж загальною вагою в 2,3 тонни, включаючи продовольство, воду, витратні матеріали та наукову апаратуру.

Запуск відбувся о 2:46 вівторка, як і було заплановано раніше, хоча до цього він неодноразово відкладався, причому не тільки через погодні умови, пише ТАСС.

Після дев'яти хвилин польоту Cygnus був успішно виведений на орбіту, де він буде перебувати до неділі, а потім пристикується до Міжнародної космічної станції.

Спочатку старт був запланований на середину липня, потім він був перенесений на кінець серпня, потім - на другу половину вересня і, нарешті, на 14 і 16 жовтня.

Останній раз причиною стала позаштатна робота з'єднувального кабелю наземної апаратури підтримки на космодромі під час передстартової перевірки. Як повідомили в Orbital ATK, кабель вирішено було замінити.

Крім матеріалів для наукових експериментів, Cygnus привезе на станцію обладнання для виведення в космічний простір мініатюрних супутників, призначених для спостереження за погодою на Землі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: