Twitter можуть виставити на продаж - ЗМІ

Четвер, 8 вересня 2016, 15:02

Рішення про продаж Twitter можуть оприлюднити вже 8 вересня.

Про це пише AIN з посиланням на Quartz.

З тих пір як Yahoo знайшла покупця, власники акцій Twitter сподіваються на те, що і цю компанію зможуть успішно продати.

За останній рік гнітючі показники акцій платформи оживали лише завдяки оптимістичним очікуванням поглинання.

Реклама:
 

Після покупки LinkedIn компанією Microsoft, акції Twitter виросли на 14%. А 31 серпня Ев Вільямс підігрів чутки про можливий продаж свого дітища, заявивши на телебаченні, що платформа повинна "розглянути правильні варіанти".

В результаті акції підскочили ще на 6%.

Схоже, доля Twitter вирішиться вже 8 вересня: за даними Recode, в цей день відбудуться збори керівників компанії, які будуть обговорювати її майбутнє.

Руперта Мердока спростувала інформацію про придбання компанії, але Google і Apple все ще розглядаються в пресі в якості потенційних покупців.

Зокрема, Google може використовувати 300-мільйонну базу користувачів Twitter в боротьбі з Facebook за соціальний простір.

Теоретично Twitter можуть продати і інвестиційній компанії, яка сховає проблеми платформи від суспільної уваги.

Звіт Twitter за останній квартал показав істотне уповільнення приросту виручки - найгірший результат з моменту виходу компанії на IPO.

У Recode підрахували, що орієнтовна вартість Twitter становитиме близько 18 млрд доларів, якщо використовувати той же алгоритм підрахунку, що і компанія Microsoft при визначенні ціни LinkedIn в 26 млрд доларів.

Знизити ціну може ще один раунд скорочень (в жовтні 2015 року, незабаром після того, як Джек Дорсі був призначений СЕО Twitter, компанія скоротила 8% персоналу).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: