"Газпром" збільшив заявку на транзит газу через Україну на 20%

Понеділок, 5 вересня 2016, 19:02

У понеділок ВАТ "Газпром" надіслало збільшену на 20% заявку на транспортування газу в Європу.

Про це йдеться у повідомленні НАК "Нафтогаз України".

"Заявлений обсяг транзиту становить 282 млн кубометрів на добу. Рівень збільшення заявки в декілька разів перевищує передбачений контрактом НАК "Нафтогаз України" з російською компанією. Незважаючи на це, Україна виконає цю заявку в повному обсязі", - повідомляє НАК.

За доступною "Нафтогазу" інформацією, раптове збільшення заявки пов’язане із зупинкою на ремонт трубопроводу OPAL, який з’єднує газогін Північний потік із газотранспортними системами Німеччини та країн Центральної Європи.

Реклама:

"Нафтогаз звертає увагу на те, що на пункті з’єднання газотранспортних систем Писарівка, другому за обсягами надходження газу з РФ, тиск становить 67,4 атм, що на 2,6 атм нижче за контрактний рівень. При цьому "Газпром" забезпечив контрактний рівень тиску на пункті з’єднання Суджа", - йдеться у повідомленні.

Раніше державна компанія "Укртрансгаз" заявила, що російський газовий монополіст компанія "Газпром" кілька тижнів постачає газ для транзиту до ЄС з недотриманням контрактного тиску на кордоні з Україною.

Зокрема, за даними "Укртрансгазу", добовий режим транспортування газу для європейських споживачів становить 187 млн кубів, при цьому тиск на прикордонних ГВС Суджа і Писарівка (обидві розміщені на території РФ), якими транзитний газ надходить в українську газотранспортну систему, нижчий за контрактні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!