"Укрнафта" звернеться до суду у разі призупинення її ліцензій

Вівторок, 30 серпня 2016, 12:49

ПАТ "Укрнафта" має намір звернутися до суду, якщо Державна служба геології та надр призупинить дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як наголошується, Державна служба геології та надр повідомила ПАТ "Укрнафта" про те, що 1 вересня буде призупинено дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами.

"У цей список увійшли Харківцівське, Глинсько-Розбишівське і Рудівсько-Червонозаводське родовища Полтавської області. Підставою для призупинення дій спецдозволів стали існуючі "історичні" зобов’язання по сплаті рентного податку", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У компанії зазначили, що призупинення видобутку вуглеводнів призведе до незворотних наслідків для "Укрнафти" і держави, оскільки на цих родовищах компанія видобуває щорічно приблизно 30 тисяч тонн нафти, 502 млн кубометрів газу.

"А це, в свою чергу, призведе до недоотримання державою поточних податкових платежів. Якщо сторонам не вдасться досягти консенсусу в цьому питанні, "Укрнафта" скористається своїм правом захищати свої інтереси в суді", - повідомляє прес-служба.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: