Два європейських поромних оператора готові зайти в Україну

Вівторок, 16 серпня 2016, 15:55

Два великих поромних оператора Європи готові вийти на ринок України.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає "Інтерфакс-Україна".

"Минулого тижня я провів зустріч з двома великими поромними операторами Європи, які готові виходити на український ринок", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок, не називаючи операторів.

Омелян також повідомив, що попросив главу "Укрзалізниці" сформувати гідну команду служби сервісу для такої роботи.

Реклама:

Говорячи про ситуацію в Іллічівському порту, міністр зазначив, що чергу (ж/д вагонів, які очікують переправлення на поромі) вже вдалося мінімізувати.

"Ми мобілізували всі пороми і ресурси", - сказав він.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) спільно з Мінінфраструктури планувало до кінця минулого тижня узгодити графік відправлення поромів з Іллічівського порту в порти Батумі і Поті (Грузія) для уникнення затримок транспортування вантажів.

За інформацією МЕРТ, торгова агресія з боку РФ привела до істотного збільшення навантаження на альтернативний маршрут доставки українських експортних товарів на ринки збуту в країни Центральної Азії.

На вищевказаних маршрутах працюють два оператора: українська судноплавна компанія "Укрферрі", у розпорядженні якої три пороми місткістю 50 універсальних залізничних вагонів і 50 великовантажних автомобілів ТIR, і болгарська судноплавна компанія Navibulgar з двома поромами місткістю 108 вагонів або 100 великовантажних автомобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: