Мінекології ініціює розслідування корупції у справі Кіотського протоколу

Четвер, 30 червня 2016, 11:45

Міністерство екології та природних ресурсів України подало до правоохоронних органів заяву про розслідування можливої корупції в адмініструванні реєстру Кіотського протоколу.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Як розповів Семерак, приватна компанія "Софт лайн" була адміністратором Національного електронного реєстру антропогенних викидів та абсорбції парникових газів, а власником реєстру є центральний міжнародний реєстр, офіс якого в Лондоні.

"Ми звернулися до правоохоронних органів для того, щоб вони з'ясували кілька речей: перше - оцінити дії "Софт лайн", друге - оцінити ціни, які проплачувалися за ці послуги", - повідомив Семерак.

Реклама:

Міністр наголосив, що йдеться і про розслідування дій колишніх чиновників, які були причетні в приватній компанії до адміністрування реєстру і виплати їй за це значних коштів з державного бюджету.

"У міністерстві є кілька державних підприємств, які могли б адмініструвати цей реєстр... Ми звернулися до міжнародної системи стосовно зміни адміністратора, запропонували адміністраторам державну пропозицію", - заявив він.

"Після акцептування цієї пропозиції міжнародними партнерами ми почнемо відновлювати наповнення цього реєстру та відзвітуємо за квоти за попередній період", - сказав Семерак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: