"Київенерго" спростувало стягнення мільйонного боргу з "Нафтогазу"

Вівторок, 31 травня 2016, 17:49

Інформація про рішення Київського апеляційного господарського суду щодо задоволення позовних вимог НАК "Нафтогаз України" до ПАТ "Київенерго" не відповідає дійсності.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначає компанія, справа зі стягнення з ПАТ "Київенерго" на користь "Нафтогаза" 75 млн грн боргу за газ та штрафних санкцій відправлена на розгляд у Господарський суд Києва.

"Предметом судового розгляду лишається стягнення з "Київенерго" на користь "НАК "Нафтогаз України" штрафних санкцій в розмірі 64,3 млн грн (з них 16 млн грн - пені, 42,76 млн грн - інфляційні втрати, 5,54 млн грн - 3% річних відсотків), - зазначили в компанії.

Реклама:

Крім того, "Київенерго" не має заборгованості за газ за договором з НАК "Нафтогаз України", який є предметом судового розгляду, оскільки вона була повністю погашена ще в 2014 році.

Юридична позиція "Київенерго" в процесі оскарження нарахування штрафних санкцій на борги за газ минулих періодів базується на відсутності дзеркальних джерел їх погашення.

Компанія неодноразово зверталась до органів державної влади з питанням урегулювання відносин постачальників газу та теплокомуненерго з точки зору нарахування штрафів за борги, але ситуація лишається неврегульованою.

На сьогодні борги споживачів за тепло перевищують 2,2 млрд грн. У тому числі борги населення - 900 млн грн, борги комунальних ЖЕО - 530 млн грн, ОСББ та ЖБК - 115 млн грн, бюджетних організацій - 170 млн грн.

Борги за електроенергію досягли 990 млн грн.

Таким чином, заборгованість споживачів столиці перед "Київенерго" в 5,4 рази перевищують борг компанії за газ перед НАК (590 млн грн).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: