Електронні платежі збільшили ВВП України на 460 мільйонів доларів

Вівторок, 10 травня 2016, 20:41

Зростання використання електронних засобів оплати, таких як кредитні, дебетові та передплачені картки, сприяв збільшенню ВВП України на 460 млн доларів в період з 2011 по 2015 роки.

Про це йдеться в дослідженні, проведеного для Visa незалежним аналітичним агентством Moody's Analytics.

Як зазначається, дослідження охоплює 70 країн світу, включно з Україною, на частку яких припадає майже 95% світового ВВП. 

За оцінкою економістів Moody's, в світовому масштабі розвиток безготівкових платежів додав 296 млрд дол до обсягу ВВП країн, які взяли участь в дослідженні, а також сприяло створенню щорічно в середньому 2,6 млн нових робочих місць.

Реклама:

Крім того, за звітний період відзначалося зростання споживчих витрат в середньому на 0,18% щороку.

В Україні зростання використання електронних засобів оплати додав $ 460 млн до ВВП країни і сприяв зростанню споживчих витрат на 0,1% в середньому в рік в період з 2011 по 2015 роки.

Крім того, розвиток безготівкових платежів сприяло створенню в середньому 13 520 нових робочих місць в цей же період.

"Використання електронних платежів є одним з основних чинників, що стимулюють споживання, промислове виробництво, економічне зростання і створення нових робочих місць", - зазначив головний економіст Moody's Analytics Марк Занді.

"Приємно відзначити, що все більше українців відкривають для себе переваги безготівкових способів оплати. Ми спостерігаємо стабільне зростання використання платіжних карт в Україні, що помітно збільшився, що сприяло зростанню ВВП країни на 460 млн дол ", - зазначив регіональний менеджер Visa в Україні, Грузії та Вірменії Дмитро Крепак.

За його словами, досягнутий результат був би неможливий без тісної співпраці Visa c банками-партнерами, державними органами, торгово-сервісними підприємствами і іншими учасниками індустрії безготівкових платежів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: