Латвійська дочка "ПриватБанку" домовилася з фінрегулятором щодо спору

Вівторок, 10 травня 2016, 18:08

Латвійська дочка українського "ПриватБанку" уклала угоду про припинення правового спору з фінрегулятором країни - Комісією ринку фінансів і капіталу.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ".

Раніше комісія призначила PrivatBank штраф в розмірі 2,16 млн дол, а також прийняла рішення про відсторонення від посади топ-менеджерів кредитної установи - глави банку Олександра Трубакова і члена правління Івети Керпена.

До цих результатів привела перевірка угод банку за 2012-2014 роки, багато з яких були названі підозрілими.

Реклама:

Латвійські ЗМІ стверджують, що в тому числі через латвійський PrivatBank могли проходити вкрадені в трьох молдавських банках 1 млрд євро.

PrivatBank спробував оскаржити дане рішення, проте пізніше передумав.

Банк зобов'язується повністю виконати в певні фінрегулятором терміни всі його вимоги, в числі яких модернізація системи внутрішнього контролю щодо запобігання відмивання грошей.

Кредитна установа вже виплатила штраф і відкликала правління.

У квітні цього року головою правління латвійського AS PrivatBank призначений колишній Executive Director британського підрозділу JPMorgan Aleksandar Kukic.

Як повідомили в прес-службі ПриватБанку, призначення досвідченого європейського фінансиста на посаду голови правління AS "PrivatBank" погоджено Комісією ринку фінансів і капіталу Латвії.

Згідно з даними Асоціації комерційних банків Латвії, PrivatBank займає 9-е місце серед всіх латвійських банків за розміром капіталу та резервів.

За підсумками минулого року прибутки PrivatBank склала 493 тис євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: