НАБУ перевіряє скандальних чиновників Мінекології

Четвер, 28 квітня 2016, 16:55

Національне антикорупційне бюро вже здійснює досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Міністерства екології і ДП "Центр еколого-експертної аналітики".

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

Чиновників перевіряють щодо проведення державних закупівель у 2011-2012 роках, які спричинили тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

В рамках даного розслідування проводиться перевірка діяльності, у тому числі, Віктора Канцурака, який на той час займав у відомстві посаду Директора департаменту заповідної справи, у зв'язку із тендерною закупівлею супутникових знімків території України у австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH за суму понад 49,3 млн грн.

Реклама:

"Під час проведення досудового розслідування здійснено ряд слідчих та процесуальних дій. Серед іншого, скеровано запит про міжнародну допомогу компетентному органу Республіки Австрія з метою отримання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників "Austroplan Austrian Engineering GMBH", інформації про рахунки та рух коштів по них, а також допиту посадових осіб цієї компанії", – додали у відомстві.

В НАБУ нагадали, що у середу прем'єр Володимир Гройсман повідомив про намір звернутися до бюро щодо перевірки Канцурака.

За часів Януковича Канцурак був директором Департаменту заповідної справи Мінекології, яке очолював спочатку Микола Злочевський, а потім Едуард Ставицький.

20 квітня Гройсман призначив його заступником міністра екології.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: