В Раді зареєстровано законопроект щодо земельної децентралізації

П'ятниця, 1 квітня 2016, 18:06

В Верховній Раді зареєстровано законопроект №4355, яким землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів пропонується передати із державної власності в комунальну власність територіальних громад.

Про це повідомила прес-служба народного депутата Олега Кулініча, який є автором законопроекту.

Законопроектом пропонується передати сільським, селищним, міським радам повноваження з розпорядження землями державної власності за межами населених пунктів в якості делегованих повноважень (крім земель оборони, земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення й інших, які мають важливе значення для держави).

Повноваження зі здійснення державного контролю за використанням та охороною земель автори законопроекту пропонують передати Держгеокадастру, та виконавчим органам сільських, селищних, міських рад.

Реклама:

"Вважаємо, що розділення функцій контролю між Держгеокадастром та органами місцевої влади буде оптимальним рішенням, яке допоможе уникнути узурпації повноважень", - сказав Кулініч.

"Крім того, логічно, щоб контроль за використанням земельних ділянок відповідно до цільового призначення, дотриманням строків своєчасного повернення ділянок їхнім власникам та боротьбою з їх самовільним захопленням здійснювався на місцях", - додав депутат.

Законопроектом також пропонується надати органам місцевого самоврядування повноваження щодо зміни цільового призначення земельних ділянок приватної власності і визначити порядок встановлення меж територіальних громад при виникненні невизначеності або спору з приводу таких меж.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!