Мін'юст США подав до суду на Volkswagen

Середа, 9 березня 2016, 20:34

Акції Volkswagen просіли на 4% в середу після попереджень аналітиків про те, що автоконцерну доведеться ще більше знизити дивіденди у зв'язку зі зростаючою кількістю перевірок через махінації з шкідливими викидами дизельних автомобілів.

Про це пише Рейтер.

За словами джерела, знайомого з ситуацією, Міністерство юстиції США викликало представників німецького автоконцерну в суд в рамках розслідування.

Після новин акції компанії подешевшали на 4%, однак до 15:45 повернулися до зростання, додавши 0,67%.

Реклама:

Ряд країн почав розслідування щодо Volkswagen у вересні 2015 року, після того, як концерн визнав, що встановлював на автомобілях програми, що дозволяють знижувати показники викиду шкідливих речовин.

На думку аналітика DZ Bank Майкла Пунзета, новини про розширення розслідування відлякали інвесторів.

"Можливість зростання фінансового тягаря в зв'язку з розширенням розслідування може призвести до більш істотного зниження дивідендів, ніж очікує ринок на даний момент", - пише аналітик.

У січні Міністерство юстиції США подало позов до Volkswagen на 46 мільярдів доларів за порушення законодавства в галузі охорони навколишнього середовища. Компанія також отримала понад 500 позовів від американських автовласників.

Як повідомлялося, прокуратура Парижа розпочала формальне розслідування відносно Volkswagen і маніпуляцій з датчиками складу вихлопів в автомобілях з дизельними двигунами.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: