АМКУ: звинувачення "Укрзалізниці" у блокуванні тендеру безпідставні

П'ятниця, 4 березня 2016, 18:33

Заява ПАТ "Укрзалізниця" стосовно зриву та блокування Антимонопольним комітетом України торгів на закупівлю дизпалива не відповідає дійсності та може вважатися дифамацією.

Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

Як наголошується, Антимонопольний комітет під час виконання функції органу оскарження керується виключно нормами чинного законодавства.

"Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері держзакупівель здійснює розгляд лише тих скарг, які надійшли до органу оскарження у відповідності до вимог Закону "Про здійснення державних закупівель", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно з повідомленням, 29 лютого 2016 року колегією прийнята до розгляду скарга ПП "ОККО-Бізнес Контракт" щодо порушення філією "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" законодавства у сфері державних закупівель на закупівлю дизпалива за лотами №№ 1-5.

"1 березня 2016 року Колегією прийнята до розгляду скарга ТОВ "Елемент Нафта" щодо порушення філією "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Українська залізниця" законодавства у сфері державних закупівель на закупівлю дизпалива (5 лотів) за лотом № 3", - повідомляє прес-служба.

"Заява "Укрзалізниці" стосовно зриву та блокування Антимонопольним комітетом торгів на закупівлю дизпалива не відповідає дійсності та може вважатися дифамацією", - про це під час брифінгу заявив голова постійно діючої адміністративної колегії АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері держзакупівель Андрій Вовк.

"При цьому дії комітету під час розгляду скарг суб`єктів господарювання на дії або бездіяльність Замовників під час проведення процедур закупівель навпаки сприяють усуненню порушень, збереженню торгів та якнайшвидшому їх поновленню. А інформацію деяких Замовників торгів щодо "затримання та блокування" можливо розцінювати як "тиск" на орган оскарження", - додав він.

Раніше у прес-службі "Укрзалізниці" заявили, що Антимонопольний комітет призупинив закупівлю дизпалива для потреб залізничної галузі.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!