АМКУ зупинив закупівлю палива для "Укрзалізниці"

Четвер, 3 березня 2016, 16:24

Антимонопольний комітет України призупинив закупівлю дизпалива для потреб залізничної галузі.

Про це йдеться у повідомленні "УЗ".

Як зазначається у повідомленні, призначення АМКУ на 28 березня розгляду скарги двох учасників конкурсу може призвести до зупинки поїздів, оскільки запаси дизпалива будуть вичерпані.

"Існуючого у галузі запасу палива вистачить на 5 діб",- йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно із повідомленням "УЗ", щоб не допустити перебоїв у курсуванні поїздів та оминути загрозу повного вичерпання запасів дизпалива філія "Укрзалізниці" у своєму листі просить АМКУ розглянути скарги учасників торгів вже 4 березня.

"Зволікання з винесенням рішення щодо закупівлі дизпалива може завдати нищівного удару не лише залізничній галузі, а й в цілому економіці країни, адже залізницею перевозиться близько 80 % вантажів у державі. Наразі галузь вимушена працювати в режимі очікування рішення АМКУ",- зазначили в "УЗ".

Як зазначається, Центр забезпечення виробництва вважає скарги компаній-учасників конкурсу ТОВ "Елемент Нафта" і приватного підприємства "Окко-Бізнес Контракт" безпідставними та необґрунтованими.

2 березня "УЗ" надала АМКУ всі роз'яснення стосовно викладених скаржниками зауважень і всю необхідну документацію конкурсних торгів, повідомили в держпідприємстві.

Нагадаємо, 19 лютого 2016 "Центр забезпечення виробництва" провів процедуру розкриття тендерних пропозицій на закупівлю дизельного палива за участю представників компаній-учасників торгів, громадськості та ЗМІ.

Найбільш економічно вигідною було визнано пропозицію ТОВ "ВОГ АЕРО ДЖЕТ", яке 23 лютого 2016 було акцептовано.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: