Аеропорт "Харків" відкрив новий прямий рейс на Варшаву

Четвер, 3 березня 2016, 15:25

Аеропорт "Харків" відкриває новий прямий регулярний рейс Харків-Варшава.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби аеропорту.

Це четвертий проект найбільшого польського авіаперевізника LOT в Україні - раніше авіакомпанія вже відкрила прямі рейси до Варшави з Києва, Одеси і Львова.

На інавгураційній церемонії відкриття рейсу, яка відбулася 2 березня, були присутні високопоставлені представники польської сторони: Ян Дзедзичак, віце-міністр Міністерства закордонних справ Республіки Польща, Генрик Литвин, Посол Республіки Польща в Україні.

Реклама:

"Реалізація спільного проекту з LOT стала для Міжнародного аеропорту "Харків" важливим фактором нарощування пасажиропотоку - так само, як відкриття і відновлення останнім часом регулярних рейсів за такими перспективними напрямками, як Мінськ, Кутаїсі, Стамбул, Тель-Авів, а також розвиток чартерних перевезень", - йдеться в повідомленні.

За інформацією керівництва аеропорту, розширення географії польотів вже зараз позитивно відбилося на розмірі пасажиропотоку.

Як повідомляє прес-служба, в період проведення Чемпіонату Європи з футболу харківський аеропорт приймав до 30 рейсів в день, а обсяг пасажиропотоку в 2013 році становив 604 тис чоловік.

У 2015 році ці показники становили 20 рейсів щодня і 373 тис пасажирів щорічно.

Як відомо, проект реконструкції харківського аеропорту був реалізований у форматі приватно-державного партнерства групою DCH Олександра Ярославського.

Міжнародний аеропорт "Харків" - один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова, створених в рамках підготовки міста до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Старт масштабному проекту будівництва та реконструкції було дано в 2008 році, коли компанія "Нью Системс АМ" (група DCH, Олександра Ярославського) виграла конкурс на довгострокову оренду цілісного майнового комплексу харківського аеропорту.

Загальна сума інвестицій DCH в проект становить 107,2 млн доларів (аеровокзальний комплекс і прилегла територія). Сума фінансування, виділеного з державного бюджету на реконструкцію аеродромного комплексу - 191,3 млн доларів.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: