"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Lufthansa призупиняє рейси в Київ та Одесу з 21 лютого

Субота, 19 лютого 2022, 21:00 -
 
unsplash

Німецька авіакомпанія Lufthansa призупиняє всі рейси до та з Києва та Одеси із 21 до 28 лютого.

Про це йдеться у повідомленні на сайті перевізника, пише "Європейська правда".

Доповнено ЕП. Як повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, тимчасова зупинка рейсів стосуватиметься маршрутів з/до Києва та Одеси. Водночас рейси з та у Львів зберігаються у звичному режимі.

Наразі опрацьовуються рішення, аби запобігти перебоям у сполученні. Наприклад, Lufthansa передасть можливість перевезення пасажирів за її маршрутами першочергово компаніям-членам Star Alliance (LOT, SAS, Turkish Airlines та інші) та іншим партнерам.

Реклама:

Наразі український авіаперевізник SkyUp погодився виконати перевезення пасажирів за призупиненими маршрутами у разі передачі прав на перевезення з боку Lufthansa.

Крім того, Мінінфраструктури веде перемовини з українськими авіаперевізниками щодо можливості якнайшвидшого запуску додаткових рейсів на маршрути, які Lufthansa Group не зможе оперувати. 

"Lufthansa постійно стежить за ситуацією і прийме рішення про подальші рейси пізніше", - йдеться у заяві.

У разі скасування рейсу пасажирам рекомендують звертатися до сервісного центру Lufthansa або до туристичного агентства, щоб обговорити подальші плани подорожі.

Численні пасажири, включно з журналістом "ЄвроПравди", отримали повідомлення про скасування рейсів.

Спеціальний представник МЗС України з питань санкційної політики Олексій Макеєв написав у Twitter, що хотів би почути від авіакомпанії причини такого рішення.

"Було б чудово, щоб у ваших поясненнях були слова "російські загрози вторгнення в Україну". Ви також скоротите рейси до Москви?", - написав він у Twitter.

Раніше нідерландська авіакомпанія KLM припинила польоти в Україну, а British Airways вирішила не здійснювати польоти над повітряним простором України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: