Україна хоче експортувати м'ясну продукцію в Китай

Понеділок, 14 березня 2016, 15:14

Україна знаходиться в процесі узгодження умов відкриття китайського ринку для м'ясної продукції з нашої країни і має намір незабаром почати експорт.

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства Владислава Рутицька на бізнес-форумі в Києві, передає УНІАН.

"Ми знаходимося в процесі узгодження і дослідження з КНР щодо відкриття ринку м'яса, зокрема, баранини, яловичини, продукції птахівництва", - заявила вона.

"Враховуючи потребу та інтерес наших виробників по відкриттю напрямків, що стосуються нашого експорту в КНР продукції м'яса, ми вирішили, що створимо в міністерстві робочу групу, до якої входитимуть представники МінАПК, Державної фітосанітарної служби, а також комітету сільського господарства Китайської торговельної асоціації, для випрацювання всіх необхідних документів і питань сприяння відкриття нашого експорту в КНР", - сказала Рутицька.

Реклама:

Також заступник міністра зазначила, що Україна має намір налагодити експорт до Китаю фруктів та ягід.

Як повідомлялося, Китайська Народна Республіка завершує підготовку дозвільних документів для експорту до Китаю українського соняшникового шроту.

Раніше Україна отримала від Міністерства навколишнього середовища і води Об'єднаних Арабських Еміратів дозвіл на постачання до цієї країни яловичини, баранини та яловичини, а також веде переговори про отримання дозволу на експорт молочних продуктів, риби та яєць.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: