Одеська митниця звинувачує СБУ у причетності до корупційних схем

Четвер, 10 березня 2016, 12:26

Одеська митниця просить обласну прокуратуру перевірити причетність працівників СБУ до нечесної конкурентної та політичної боротьби, зокрема в створенні штучних проблем для бізнесу.

Про це заявив перший заступник начальника Одеської митниці Семен Кривонос, передає прес-служба відомства.

За його словами, на телефон одного з членів створеної на Одеській митниці експертно-аналітичної групи надійшло повідомлення, в якому представник бізнесу вказує на штучно створені проблеми.

Підприємець стверджує, що його бізнес-конкурент, званий Артуром Прузовським, визначив "своєю власною вотчиною" сферу імпорту мотоблоків.

Реклама:

В повідомленні вказується, що в цій схемі також беруть участь працівники відділу контрабанди Одеської митниці.

"Що є найбільш істотним для нас — це те, що у зверненні згадується про те, що СБУ поспішила отримати санкцію в суді на доступ до вантажу в рамках ніби-то вигаданої кримінальної справи щодо неналежного проведення процедур митного оформлення", - зазначив Кривонос.

Як зазначається, тепер СБУ "підштовхує" бізнесмена підставити працівників Одеської митниці, переводячи ситуацію у політичне русло.

"Співробітники СБУ, які вийшли на мене, поставили мені ультиматум: якщо я не погоджуся на їхні умови, часу чекати у них немає — вони самі зайдуть на митницю, згідно з отриманими санкціями, натякаючи, що тоді за безпеку мого товару вони відповідальність не несуть", - йдеться в повідомленні підприємця.

натисніть для збільшення

За його словами, керівництво митниці просить прокуратуру встановити, чи реально співробітники СБУ використовуються як інструмент нечесної конкурентної або політичної боротьби, і з'ясувати, чи замішані в будь-яких незаконних діях співробітники митниці.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: