"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Раді пропонують обкласти спецмитом імпорт всіх енергоресурсів з Росії

Вівторок, 28 грудня 2021, 21:20 -
 
Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус
facebook

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг пропонує запровадити єдине спеціальне мито 4-5% на імпорт всіх енергетичних ресурсів з Росії.

Про це йдеться у зверненні голови Комітету Андрія Геруса, яке є у розпорядженні ЕП.

Зокрема, спецмито на рівні 4-5% пропонується запровадити на імпорт дизельного пального, бензину, скрапленого газу, електроенергії, вугілля (марки Г, А, П).

"Кошти, додатково отримані до бюджету, можна буде спрямувати на покращення обороноздатності держави та на проєкти, пов’язані із посиленням енергетичної безпеки України", - йдеться у листі.

Реклама:

Нагадаємо, 31 грудня закінчується дія спецмита у розмірі 4% на трубопровідне дизпальне, 3% для скрапленого газу; 65% на вугілля марки Г походженням з РФ.

Як наголошується, за період 2019-2021 років до бюджету надійшло понад 1,5 млрд грн, які були зібрані як спецмито на скраплений газ та дизпальне з Росії.

Звернення направлено на ім’я прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, секретаря РНБО Олексія Данілова, міністра економіки Юлії Свириденко, міністра фінансів Сергія Марченка, голови Міненерго Германа Галущенка, керівника НКРЕ Валерія Тарасюка та голови АМКУ Ольги Піщанської.

Микола Топалов, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: