На АЗС трьох великих компаній виявили неякісний дизель

Понеділок, 29 лютого 2016, 15:32

Держпродспоживслужба заявляє про невідповідність нормам ДСТУ дизельного палива, проби якого були відібрані інспекторами відомства на АЗС "Укрнафти", "БРСМ-Нафти" і "ОККО".

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі відомства.

"Відхилення від норм ДСТУ показали дослідження ДТ на АЗС "ОККО" (Закарпатська обл.), бензину А-95 на АЗС "Оріон" і А-92 на АЗС "24 Плюс" (Чернігівська обл.), ДП "Евро" на АЗС "Укрнафта" (Київ, мережа оскаржить результати в судовому порядку), бензину А-95, А-92 і ДТ на АЗС "БРСМ-Нафта" (Київська обл.), бензину А-92 на АЗС Marshal", - повідомила прес-служба.

Крім того, за даними Держпродспоживслужби, на заправці Shell її інспекторам перешкоджали у відборі проб, через що будуть застосовані санкції.

Реклама:

За даними відомства, зараз також розраховується розмір штрафів за продаж неякісного палива - він становить 300% вартості партії товару.

У компанії "ОККО" заявили, що інформація про виявлення неякісного дизеля на АЗС мережі не відповідає дійсності.

"Інформація не відповідає дійсності, носить замовний характер і є реакцією конкурентів на активну позицію компанії в боротьбі з контрабандою та контрафактом на українському паливному ринку", - підкреслюється в заяві прес-служби "ОККО".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що третина проб бензину, відібраних для дослідження на різних заправках у Закарпатській, Чернігівській, Вінницькій, Одеській та Київській областях, не відповідають державним стандартам якості.

Як відомо, у січні 2016 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив взяти проби пального на всіх основних АЗС Києва та області. 

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: