ЄІБ в 2016 році проінвестує в Україну 800 мільйонів євро

П'ятниця, 29 січня 2016, 14:55

Європейський інвестиційний банк планує в 2016 році розширити підтримку великого корпоративного бізнесу в Україні.

Про це повідомив старший корпоративний банкір ЄІБ Жан-Жак Сулакру, передає "Інтерфакс-Україна".

"Цього року ми націлені більше на підтримку приватного бізнесу, причому не тільки МСБ (малий та середній бізнес), але і великого корпоративного сектора", - зазначив він.

За його словами, умови в країні стають більш сприятливими для фінансування.

Реклама:

"Якщо 40% нашого портфеля припадає на МСБ (через кредити місцевих банків), то в секторі великого корпоративного капіталу ми фінансуємо всього 11% - все ще дуже мало. Ми хочемо збільшити цю частку. Наша мета - підтримати компанії-лідери з хорошим управлінням і потенціалом для розвитку. Ми націлені працювати з тими, хто постраждав від поточної економічної ситуації", - сказав він.

"Компанії мають потребу в довгостроковому фінансуванні - у кредитах з терміном погашення 8, 10, 12 років. І це те, що ми можемо забезпечити. У той же час ми також усвідомлюємо, що не можемо зробити це самостійно, нам потрібна підтримка інших фінорганізацій. ЄІБ може фінансувати тільки половину того чи іншого проекту, тому інші фінорганізації мають можливість підключитися", - пояснив Сулакру.

Він також висловив готовність працювати над механізмом гарантій, який дозволить знизити вартість позики.

Як уточнив Сулакру, фінансування на 2016 рік у рамках загального портфеля на 2014-2016 роки становить близько 800 млн євро.

"Ми брали участь в загальному пакеті ЄС для забезпечення фінансування України в розмірі 11 млрд євро і зобов'язалися надати 3 млрд євро. З цих 3 млрд євро на 2014-й, 2015-й і 2016 роки ми вже виділили 2,2 млрд євро. Як ви зрозуміли, на цей рік у нас передбачено 800 млн євро. Ми сподіваємося наступного року зберегти обсяг фінансування на тому ж рівні і, можливо, навіть збільшити", - підсумував Сулакру.

За словами банкіра, ЄІБ також веде переговори з урядом про проекти у сферах транспорту, енергетики і, можливо, підтримку торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: