Volkswagen скоротить інвестиції на 30% через "дизельний скандал"

Неділя, 22 листопада 2015, 16:40

Volkswagen AG скоротить річні інвестиції на 30% через можливі збитки у зв'язку з "дизельним скандалом", при цьому переговори з регуляторами США та країн ЄС щодо врегулювання відкликання з ринку 11 млн автомобілів концерну поки не завершені.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Як наголошується, Volkswagen в 2016 році вкладе 12 млрд євро в нові автомобілі, заводи і технології. У 2014 році була прийнята інвестиційна програма концерну на п'ять років, яка передбачала витрати в середньому на рівні 17,1 млрд євро на рік - удвічі більше, ніж у 2008 році.

"Ми однозначно не будемо скорочувати штат, бо це може коштувати нам майбутнього", - заявив у п'ятницю гендиректор Volkswagen Матіас Мюллер в ході прес-конференції в штаб-квартирі групи в Німеччині.

Реклама:

Скандал навколо Volkswagen, який охоплює 12 брендів і понад 300 моделей автомобілів, розгорівся після того, як американські регулятори виявили, що на деяких автомобілях компанії з дизельними двигунами встановлювалося програмне забезпечення, яке дозволяє обійти тестування на шкідливі вихлопи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: